2 Ekim AB Bilim ve Eğlence Günü

Gelecekte yeni buluşlar ve keşiflerin yapılabilmesi için genç nesillerin bilime olan ilgisini arttırmaya yönelik olarak yapılan “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü bu yıl 2 Ekim 2015tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesinin ev sahipliğinde İAÜ Halit Aydın Florya yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Etkinlik sabah 11.00’de başlayarak çeşitli atölye ve eğlencelerle birlikte gece 02.00 saatine kadar devam edecektir. Tamamen ücretsiz olan etkinlikle ilgili detaylı bilgi www.abbilimeglencegunu.org adresindedir. Bu adresten etkinlik kaydı gerçekleştirilebilir. Etkinliğe istenilen sayıda öğrenci ve öğretmen katılabilmektedir.

Yaklaşık 33 ülkede ve 300 şehirde tüm gün boyunca eş zamanlı olarak HORIZON 2020 kapsamında düzenlenen Researchers’ Night – Avrupa Bilim ve Eğlence Günü” etkinlikleriyle toplumun her kesiminden insanlar bir araya gelerek bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlikler, gösteriler ile neşeli bir gün geçirmektedir. Bilimsel deneylerden konserlere, sergilerden gösterilere, açık oturumlardan oyunlara kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel günde amaç topluma bilimi sevdirmek ve bir bilim kültürü yaratabilmektir.

Etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.