2247 -A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı

TÜBİTAK'ın 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı başvuruları başlamıştır. Programın hedefi yurtiçindeki araştırmacıların ve ekiplerinin yürüttükleri öncül, çığır açan çalışmaların desteklenmesidir.

Başvuru Koşulları:
Bu program kapsamındaki araştırma projelerinde proje yürütücülerinin doktora derecesine sahip olması ve aşağıda a, b, c, ç bendlerinden en az 2’sini sağlaması gerekmektedir:

a. Yürütücünün yayın sayısının en az 5 olması koşuluyla tüm yayınlarının en az %50’sinin en fazla atıf alan %25’lik dilimde bulunan dergilerde yer alması,
b. Yürütücünün son 5 yılda en az 1 yıl süresince bulunduğu kurumun, başvuru tarihinden itibaren son 3 yılın herhangi bir yılında;
QS veya THE Dünya Üniversite Sıralaması kapsamında alan bazındaki sıralamalarda ilk 100 üniversite arasında olması veya
Scimago kamu araştırma enstitüleri/kurumları sıralamasında ilk 250 kurum arasında yer alması veya
AB Ortak Araştırma Merkezi’nce yayınlanmış “Dünyada En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan İlk 2500 Şirket” sıralamasında yer almış olması,
c. TÜBİTAK Bilim veya TÜBİTAK Özel ödülü veya TÜBA Akademi Ödülü almış olması,
ç. Yürütücünün tamamlanmış European Research Council (ERC) projesi olması veya Ufuk 2020 kapsamında araştırma ve yenilik aksiyonu (RIA) projelerinde koordinatör olarak yer almış olması.

Destek Kapsamı ve Bütçesi:
Araştırma desteği (AR-GE kapsamındaki harcamalar için 1 Milyon TL)
Proje yürütücüsüne verilecek Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) (Proje yürütücüsü PTİ üst limiti 5.000 TL/ay)
Burs desteği (en fazla 5 doktora öğrencisi/doktora derecesine sahip kişiler için) (Doktora öğrencisi (Tam/Kısmi) 4.500/800 TL/ay, Post-doc 6.000 TL/ay)
Projenin yürütüldüğü kurum/kuruluşa Kurum Hissesi (PTİ hariç toplam bütçenin %10’u)

Proje Süresi: 3 yıl

Son Başvuru Tarihi: 3 Nisan 2020

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.