ARDEB 1001 Programı Proje Değerlendirme Sistemindeki Yenilikler

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nın 2020 yılı 1. dönem başvuruları 22 Mayıs 2020 tarihinden itibaren alınmaya başlanmıştır.

Proje Değerlendirme Kriterleri

• Özgün Değer
  • Yöntem
  • Proje Yönetimi
  • Yaygın Etki kriterleri

Çıktı ve etki odaklı süreç yönetimi kapsamında, 2020 yılı 1. dönem 1001 programında değerlendirilecek proje önerilerine aşağıdaki belirtilen kriterlerle göre toplam puanın %25’ine kadar ek puan verilecektir:

• Proje yürütücüsünün (varsa) daha önce desteklenen projeleri kapsamında elde ettiği çıktı performansı (*)
  • TÜBİTAK çağrı planlamasında yer alan öncelikli alan konularıyla uyum ve Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)’ndeki artış (başvuru sisteminde açıklama istenecektir)
  • Ufuk 2020 Programı kapsamında, doğrudan Avrupa Komisyonu hibeleriyle desteklenen programlara sunulan projelerde, ilgili kurum/kuruluş adına proje yürütücüsü olmak
  • Çok Disiplinli / Disiplinler arası Projeler
  • Proje önerisi kapsamında oluşturulmuş olan Üniversite-Üniversite İşbirliği
  • Proje önerisi kapsamında oluşturulmuş olan Üniversite-Sanayi İşbirliği

Proje önerileri panel puanı ve alacağı ek puanlar sonucu oluşacak toplam puan üzerinden sıralamaya tabi tutulacak ve belirlenen bütçe kapsamında destek kararı verilecektir.

(*) Proje yürütücüsünün daha önce ARDEB tarafından desteklenen projesi/projeleri bulunması durumunda, ARDEB Proje Takip Sistemi üzerinde ilgili proje(ler) için çıktı bilgilerinin güncel olduğundan emin olunması gerekmektedir.