ARDEB-1001 Programına Önerilecek Revize Projeler İçin Video Sunma İmkanı

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan bir destek programına sunulan ve yapılan bilimsel değerlendirme sonucunda reddedilen bir proje ile "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı"na yeniden başvuru yapılması halinde "Proje Önerisi Değişiklik Bildirim Formu"nun doldurulması zorunludur. Formun, tarafınıza iletilen bilimsel değerlendirme raporunda yer alan görüş ve önerilere cevap olacak şekilde hazırlanması gerekmektedir. "Değişiklik Bildirim Formu"nun doldurulmaması ya da usule uygun hazırlanmaması halinde  proje önerisi değerlendirmeye alınmayarak iade edilmektedir.

Araştırmacıların; yaptıkları değişiklikleri daha detaylı anlatabilmeleri amacıyla doldurmaları gereken "Değişiklik Bildirim Formu"na ek olarak başvuru sistemine video yükleyebilmelerine imkan sağlanmıştır. 

Video yüklemek isteyen proje yürütücülerinin aşağıdaki adımları izlemesi gerekmektedir:

Proje Başvuru Sistemi (PBS)  > Proje Bilgileri >  Bu veya Benzer Bir Proje ile Daha Önce TÜBİTAK’ın Herhangi Bir Destek Programına Başvuruda Bulunuldu mu? > Evet

Bu işlemin ardından ek dosyalar bölümünde açılacak olan alana video yüklemek mümkün olabilecektir.

Video süresi: 5 dakika 

Video boyutu: En fazla 100 mb