Avrupa Araştırma Alanında Türk Üniversiteleri Konferansı

Türk üniversitelerinin Avrupa Araştırma Alanı’ndaki (ERA- European Research Area) etkinliğinin arttırılması ve bu amaç doğrultusunda Türk yükseköğretim akanında yapılması gereken değişikliklerin tartışılması için Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi tarafından, Avrupa Komisyonu’nun ve TÜBİTAK’ın destekleriyle “Avrupa Araştırma Alanında Türk Üniversiteleri” başlıklı bir Konferans düzenlenecektir. 8-9 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara‘da gerçekleştirilecek bu konferan, Türkiye’yi ERA’ya daha fazla katkı sağlayan ve ERA’daki imkanlardan daha fazla faydalanan bir ülke konumuna taşımanın yollarını tartışma olanağı sağlayacaktır.

Konferansın ilk gününde, Ülkemizden ve Avrupa’dan ilgili kurumların en üst düzey temsilcilerinin katılımları ile, ERA öncelikleri ve Avrupa’daki başarılı uygulamaları görüşülecek; Türk üniversitelerinin ERA’ya daha aktif katılımı için gerekli olan politika seçenekleri tartışılacaktır. Konferansın ikinci gününde ise, öncelikli alanlarda (enerji, sağlık, bilgi ve iletişim teknolojileri) araştırma işbirliği olanakları değerlendirilecek; ERA’nın işleyişine katkı sağlayan Horizon 2020 destek mekanizmaları üniversitelerden ve kamu- sanayi kuruluşlarından gelen araştırmacılarla paylaşılacaktır.

Katılım için kayıt gerekmektedir.

İlgilenen araştırmacılarımız konferansın web sayfasından ücretsiz olarak kayıt yaptırarak etkinliğe katılabilirler.