BEYSAD Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi Projesi için Rekabetçi Sektörler Programı ile Protokol İmzalandı

Üniversitemizin, Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği (BEYSAD) ve TÜSİAD ile iş birliği yaparak hazırladığı Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi Projesi, Rekabetçi Sektörler Programı tarafından desteklenmeye hak kazanmıştı.

Değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan proje teklifi sahibi kurumlar ile 23 Ocak 2018 tarihinde T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Sayın Christian Berger'in himayelerinde düzenlenen törenle protokoller imzalandı. Üniversitemiz adına Öğretim Üyemiz Dr. Erinç Albey, BEYSAD adına Sn. Hasan Okyar Bayraktar ile Sn. Sayat Çakır ve TÜSİAD adına Sn. Hazal İnce protokole imza attı.

Bu proje kapsamında üniversitemiz bünyesinde Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi kurularak başta KOBİ’ler olmak üzere tüm girişimci ve şirketlere hizmet verilmesi hedefleniyor. Söz konusu merkez, KOBİ’lerin Sanayi 4.0 dönüşümündeki engellerin azaltılması, Sanayi 4.0 dönüşümüne sürdürülebilirlik kazandırılması, bu kapsamda üretim süreçlerinde verimliliğin ve rekabetçiliğin geliştirilmesi ve KOBİ’lerin imalat değer zincirine entegrasyonunun güçlendirilmesi konularında önemli katkılar sağlayacak.

Merkezimiz ilk etapta bu önemli sektörün global rekabette kalabilmesi için Sanayi 4.0 tekniklerinin kullanılmasını adresleyecek ve akabinde edinilen deneyimin bütün reel üretim sektörlerine yaygınlaştırılmasını hedefleyecek.