Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı-II (IPA II) kapsamında ülkemize tahsis edilen fonların ve İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı çerçevesinde hazırlanan Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı (EuropeAid/167108/ID/ACT/TR)Teklif Çağrısı yayınlanmıştır.

Küresel hedef:

Cinsiyet eşitliği odaklı; iyi bir çalışma yaklaşımı geleceği ile istihdam edilebilirliği ve istihdamı artırmak.

İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (EESP SOP), Türkiye'nin insan potansiyeline daha fazla yatırım yapması için istihdam, eğitim ve sosyal politika alanlarındaki politikaların geliştirilmesine yönelik çabaları desteklemek üzere tasarlanmıştır.

Başvuruların EESP SOP ve diğer katma değer unsurlarının yatay konularından en az ikisini aşağıdaki gibi ele alması gerekir:

• İklim eylemi ve sürdürülebilir kalkınma,

• Yenilik,

• En iyi uygulamalar,

• Hassas grupların kaygıları,

• İlişkili taraflar arasındaki işbirliğini geliştirmek,

• Sivil toplumun katılımı,

• Sosyal diyalog.

Ana Hedef Grupları:
• İş sahibi olmayan insanlar,
• İşverenler,
• Çalışanlar,
• Sivil Toplum Örgütleri (STK'lar), üniversiteler, sosyal ortaklar vb. Gibi ilgili aktörler,
• Üniversitelerdeki ve meslek liselerindeki öğrenciler

Proje Bütçesi: en az 75.000- en fazla 250.000 EUR (Kabul edilen giderlerin en fazla %90’ı  geçerli maliyettir.)

Proje Süresi: En az 10, en fazla 12 ay

Son Başvuru Tarihi: 27/01/2020

Hibe Başvuru Rehberi ve eklerine ulaşmak için buraya tıklayınız.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.