Disiplinlerarası Çalışmalar için Einstein Bursu

 

 

Einstein Forumu ile Daimler ve Benz Vakfı, önceki araştırmalardan farklı bir alanda proje yürütmek isteyen başarılı genç araştırmacılara burs imkanı sunuyor.

 

Burs, kendi uzmanlık alanlarına ek olarak farklı ve disiplinlerarası yaklaşımlara açık olan araştırmacıları desteklemek amacını taşımaktadır. 5-6 ay sürecince kendi konusu, hatta tercihen alanı dışında bir projede araştırma yapmak isteyen araştırmacıların ağırlanacağı Einstein Bursu, tüm araştırma ve geliş-gidiş masrafları ile birlikte proje başına 10.000 Euro hibe edecektir. Araştırmacılar, ayrıca, araştırmaları süresince Einstein’in yaz evi olan Postdam/Berlin’e kısa bir mesafede bulunan Caputh Bahçeevinde kalma olanağı bulacaktır. 

 

Kimler başvurabilir?

·         Adaylar, 35 yaşın altında olmalı ve beşeri bilimler, sosyal bilimler ya da doğa bilimlerinde bir üniversite derecesine sahip olmalıdır.

·         Başvuru sahibinin doktoraya başlamış olması veya doktora derecesine sahip olması gerekmemektedir.

·         Tez araştırmalarına burs verilmeyecektir. Önerilen proje, araştırmacının önceki çalışmalarından içerik olarak farklı olmalıdır.

·         Einstein Bursu uluslararası başvuruya açıktır.

Son başvuru tarihi: 15 Nisan 2017 (Başvuru dokümanları bu tarihe kadar Almanya’daki posta adresine iletilmiş olmalıdır.)

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Yüksek lisans ve doktora öğrencileriniz ile bu duyuruyu paylaşabilirseniz seviniriz.

Her türlü sorunuz için bizimle tto@ozyegin.edu.tr aracılığı ile iletişime geçebilirsiniz.