Doç. Dr. Deniz Sert ''CHARM'' projesi ile Jean Monnet Chair olarak desteklenmeye hak kazandı

 Erasmus+ Programı altında yer alan Jean Monnet Faaliyetleri, dünya çapında Avrupa Birliği çalışmaları alanında araştırma ve öğretme konusunda mükemmelliği teşvik eden faaliyetlerdir. Faaliyetlerin temel konu alanları; AB’ye yönelik Karşılaştırmalı Bölgesellik Çalışmaları, İletişim ve Bilgi Çalışmaları, Ekonomi Çalışmaları, Tarih Çalışmaları, Kültürler Arası Diyalog Çalışmaları, Disiplinler Arası Çalışmalar, Uluslararası İlişkiler ve Diploması Çalışmaları, Hukuk Çalışmaları ile Siyasi ve İdari Çalışmalardan oluşmaktadır.

 Jean Monnet Kürsü Başkanlığı (Jean Monnet Chair) ise akademisyenler için Avrupa Birliği çalışmaları konusunda uzmanlaşmış bir öğretme makamıdır. Yalnızca bir akademisyen Kürsü Başkanlığını elinde tutmakta ve akademik yıl başına en az 90 saat boyunca ders vermektedir.

 Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Sert ‘’CHARM - Jean Monnet Chair of Migration and Mobility in Europe’’ isimli projesi ile 36 ay süre ile Jean Monnet Chair olarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Çatışma, zorunlu göç, uluslararası göç, düzensiz göç, ulus ötesi göç, sınır yönetimi ve sivil toplum konularında araştırma yapan Doç Dr. Sert, 36 ay sürecek CHARM projesi ile Avrupa’da Göç ve Hareketlilik konusunda ÖzÜ’de yeni bir ders tasarlayarak konu ile ilgili herhangi bir göç ve hareketlilik alanı üzerinde çalışan öğrenciler, araştırmacılar, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, politika yapıcılar ve diğer profesyonel ve uzman kuruluşlar için bir bilgi, ağ kurma ve tartışma platformu sağlamayı amaçlamaktadır. CHARM projesi kapsamında geliştirilecek olan ders, aynı zamanda atölye ve konferanslar da barındıracak ve katılımcılar arasında kurulacak ağlar sayesinde gelecekteki eğitim, araştırma ve tartışma faaliyetlerinde daha fazla iş birliğini sağlayacaktır.

 ÖzÜ’nün ilk Jean Monnet Chair projesini alan Doç. Dr. Deniz Sert hocamızı tebrik ediyor, CHARM projesinin yürütülmesinde başarılar diliyoruz.