Elginkan Vakfı’ndan İki Akademisyenimize Ödül

 

İki akademisyenimiz Elginkan Vakfı’nın 2017 yılında 12.si düzenlenen “Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri” programıyla ödüle layık görüldü. Türk kültür değerlerinin korunması, araştırılması, Türk kültürü ile teknoloji ve sanayi uygulamalarına dönük hizmetler üretilmesi ve bu hedeflerle yapılan araştırmaların desteklenerek Türk toplumuna kazandırılması amacıyla verilen ödüller kapsamında üniversitemizin Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Serdar, "Türk Edebiyatında Tefrika Roman Tarihi (1831-1928)" projesi ile Türk Kültürü Araştırma Ödülü’nü alırken; Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Murat Uysal ise “5G Sonrası Haberleşme Ağları için Optik Kablosuz İletim Teknolojileri” projesi ile Teknoloji Ödülü’nü kazandı.

Konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

 

 

Türk Kültürü Araştırma Ödülü: Kültür değerlerimiz, tarihimizde bizi büyüten örf, adet ve manevi değerlerimiz ve Türkçemiz konularında özgün araştırma ve çalışmalar veya daha önce yapılmış araştırma ve çalışmaların geliştirilmesi yoluyla Türk kültürüne ve dilimize gerçek anlamda katkıda bulunan araştırmacı veya araştırmacı grubuna verilmektedir. Ödülün değerlendirme kriterleri ise araştırmacının yetkinliği, çalışmanın özgünlüğü, bilimsel içeriği, Türk kültürü ve dilimiz açısından değeri, dilimize belirgin katkısı, çalışmalar sonucu elde edilen çıktıların Türk kültürü ve dilimizin korunmasına katkısı ve çalışmaların yeni araştırmalara yol açma potansiyeli olmasıdır.

 

Teknoloji Ödülü: Yeni ürün veya yeni teknik ya da teknolojiye dayalı üretim süreçleri geliştirerek teknolojiye gerçek anlamda katkıda bulunan araştırmacı veya araştırmacı grubuna, verilmektedir. Ödülün değerlendirme kriterleri; araştırmacı veya araştırmacı grubunun yetkinliği, çalışma/Projenin özgünlüğü, bilimsel ve teknolojik içeriği, ulusal ve uluslararası İnovasyon boyutu ile Pazar başarısı olmasıdır.