Hukuk Fakültesinden Yeni TÜBİTAK Projeleri

Hukuk Fakültemiz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ozan Turhan ve Yrd. Doç. Dr. Margerite Helena Zoeteweij-Turhan’ın hazırlamış olduğu ‘Parlamento Oyunları’ projesi, 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI çağrısı kapsamında; TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan 50 proje arasında yer almıştır. 15 farklı liseden 150 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Parlamento Oyunları, desteklenen projeler listesinde yer alan tek hukuk projesi olma özelliğine de sahiptir. Bu projeyle, yakın geleceğin yöneticileri ve seçmenleri olacak olan liselerin 11. ve 12. sınıflarında okuyan öğrencilerin, sosyal bilimlerin iki önemli ayağını oluşturan hukuk ve siyaset biliminin kesiştiği ve ülke gündemini meşgul eden konular ile, bu iki bilim dalına ilgilerinin ve farkındalıklarının bir sanal parlamento oyunu ile arttırılması hedeflenmektedir.

Parlamento Oyunları projesinin yanı sıra, yine aynı ekip tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz ay Türk-Alman Bilim Yılı kapsamında destek almaya hak kazanan ‘Seminar & workshop on the rights of Third Country Nationals under EU bilateral treaties, with emphasis on rights of Turkish nationals under the Ankara Agreement’ başlıklı proje ile, hukuk fakültemiz sadece son altı ay içerisinde iki ayrı TÜBİTAK projesi kazanma başarısı göstermiştir.

Yrd. Doç. Dr. Ozan Turhan ve Yrd. Doç. Dr. Margerite Helena Zoeteweij-Turhan’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.