İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARI 22’DEN 10 ÖDÜL ALDIK!

7. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı 2022 (ISIF '22), Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) desteğiyle Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde 30 Ağustos - 04 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda TEKNOFEST organizasyonu dahilinde gerçekleştirildi.

 

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi olarak 10 patent ile katıldığımız fuarda tüm patentlerimiz ödül almaya layık görüldü. Dr.  Öğr. Üyesi Ramazan Ünal ve Barış Baysal’ın ‘’AnkleMech: 3 Serbestlik Dereceli Ayak Bileği Protezi’’ teknolojisi IFIA "En İyi Akademik Buluş" Ödülü’nü aldı. Doç. Dr. Ali Cengiz Beğen’in ‘’Bir Ortam Oynatıcıda İlgi Noktalarının Gösterilmesine Yönelik Bir Yöntem’’ patenti altın madalya, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ünal, Mahsa Sarrafi Khosrowshah ve Barış Baysal’ın ‘’HandMech: Hafif Kompakt Bir El Mekanizması’’ patenti ise gümüş madalya almaya hak kazandı. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi hak sahipliğindeki 7 farklı patentimiz de bronz madalya kazanmış olup patent bilgileri ve buluşçulara dair bilgiler şu şekildedir:

 

  • Pnömatik Yapay Kas İçeren Robotik Manipülatör / Dr. Öğr. Üyesi Özkan Bebek, Dr. Öğr. Üyesi Barkan Uğurlu, Mehmet Can Yıldırım
  • Gömülü Sentetik Jet Soğutma Aracı ile Isı Emici Soğutması / Prof. Dr. Mehmet Arık, Muhammad Ikhlaq
  • Bir Akışkan Parçalayıcı / Dr. Öğr. Üyesi Özgür Ertunç, Gökhan Kayansalçık
  • Yapısal ve Çevresel Faktörler Işığında Bir Yapı Sisteminin Tasarım ve Üretim Yöntemi / Doç Dr. Sevil Yazıcı 
  • Çoklu Topoloji Rotalama Kullanan Yazılım Tanımlı Ağlar (SDN) İçin Hata Koruması / Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Cevher
  • Işıklandırma Süresini ve Yoğunluğunu Ayarlayabilen Bir Aydınlatma Sistemi / Dr. Öğr. Üyesi Özkan Bebek, Sabri Orçun Orhan
  • Protein Katmanı İçeren Bir LED / Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu

 

Ödül kazanan tüm buluşçularımızı tebrik eder, ürettikleri teknolojilerin “Girişimci bir Araştırma Üniversitesi” kimliğimizi pekiştirecek şekilde ticarileşmelerini ve önemli sosyo-ekonomik başarılara ulaşmalarını dileriz.