Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020 Birinci Teklif Çağrısı Yayınlandı

 

 

 

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2014-2020 dönemi birinci teklif çağrısı 31 Ocak 2017 tarihinde yayınlanmıştır. 

 

İlk teklif çağrısı altında sunulacak projelerin Programın dört önceliğinden en az biri ile uyumlu olması gerekmektedir. Programın 2014-2020 dönemi öncelikleri şunlardır:

1.       Turizm ve kültür alanlarında iş ve girişimciliğin desteklenmesi;

2.       Tarım ve bağlantılı sektörlerde sınır ötesi ticaret olanaklarının ve modernizasyonun artırılması;

3.       Ortaklaşa çevresel izlemenin geliştirilmesi;

4.       Nehir ve deniz kirliliğini azaltmak amaçlı ortak farkındalık oluşturma faaliyetleri.

 Kimler Başvurabilir?

1. Yerel, bölgesel ve proje amacı için gerekliyse, ulusal kamu kurum/kuruluşu;

2. Kamu hukukuna tabi kuruluşlar – kamuya/bölgesel makamlara ait kurumlar, üniversiteler ve eğitim kurumları, turizm ve bölgesel kalkınma ajansları, kültürel ve arkeolojik dernekler/kurumlar, doğal parklar ve sit alanları yönetim mercileri, araştırma kurumları, vb.;

3. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar; – dernekler, birlikler, vakıflar, vakıf yükseköğretim kurumları, Euro bölgeleri, Avrupa Bölgesel İşbirliği Grubu, vb.

 Türk başvuru sahibi veya ortak içeren projelerde en az bir AB üyesi ülkeden (Bulgaristan, Romanya, Yunanistan) ve bir de Programda yer alan diğer ortak ülkeden (Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna) ortak kurum/kuruluş olması gerekmektedir.

 Destek Miktarı ve Kapsamı:

Proje bütçesi için %92’ye kadar AB hibesi verilebilecektir.  Geri kalan %8 tutarın eş finansman olarak proje ortakları tarafından sağlanması gerekmektedir. Uygulama süreleri 18 ila 30 ay arasında olacak projelere öncelik alanlarına göre en az 300.000 Euro, en fazla 1,5 milyon Euro hibe verilecektir. Ayrıca, bütçesi 500.000 Euro’yu geçmemek şartı ile küçük ölçekli yatırım projeleri de desteklenecektir.

 Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2017

 Program detaylarına ve başvuru formlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız

 Programa başvurmayı planlayan araştırmacılarımız, TTO’ya bilgi mesajı atabilirlerse seviniriz.

 

Her türlü sorunuz için bizimle tto@ozyegin.edu.tr aracılığı ile iletişime geçebilirsiniz.