Marie Sklodowska Curie Bireysel Burslar (IF)

Değerli Araştırmacılar,

HORIZON2020 Marie Sklodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları (IF) 2014 yılı çağrısı 12 Mart 2014 tarihinde açılmış olup; 11 Eylül 2014 tarihine kadar başvuruları kabul edecektir. Program tüm araştırma alanlarından proje önerilerini desteklemektedir.
Destek Kapsamı: IF programı kapsamında araştırmacılar ABD, Kanada ya da bir AB Üye Ülkesinden Türkiye’ye geri dönüş için destek alabilmektedir. Programdan doktora derecesini tamamlamış ya da en az 4 yıl tam zamanlı araştırma deneyimine sahip araştırmacılar faydalanabilmektedir. Ayrıca araştırmacıların proje önerilerini gerçekleştirecekleri ülkede programın çağrı kapanış tarihi olan 11 Eylül 2014 itibari ile son 3 yılda 12 aydan fazla sure ile bulunmamış olması gerekmektedir.
Ancak Amerika, Kanada, Japonya gibi AB Üye Ülkeler ve Asosiye Ülkeler dışında kalan Üçüncü Ülkelerden Türkiye’ye gelen araştırmacıların başvurusuna açık Re-integration (RI) Paneli oluşturulmuş olup bu panele proje önerisi sunan araştırmacıların başvuru koşuluna çağrı kapanış tarihi itibari ile (11 Eylül 2014) Türkiye’de son 5 yılda 3 yıldan fazla bulunmamış olması gerektiği şeklinde bir esneklik getirilmiştir.
Destek Miktarı: Deneyimli araştırmacıların ülkelerarası dolaşımları süresince yaşam giderleri ve kuruma masraflarını karşılamaktadır.
• € 5750/ay (max) – araştırmacı için (yaşam, yol, aile desteği dahil)
• € 1450/ay (max) – kurum için (araştıma, eğitim ve yönetim desteği dahil) Destek süresi: 12-24 ay
Başvuru yapmayı düşünen araştırmacılarımızın program ile ilgili çalışma programı ve başvuru rehberini incelemeleri önerilmektedir.
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunitie... 2014.html#tab2
Her türlü sorunuz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.