Marie Sklodowska-Curie Bireysel Bursları ve TÜBİTAK Ön Değerlendirme Desteği

 

HORIZON2020 Marie Sklodowska Curie Programı Bireysel Bursları (MSCA IF) 14 Eylül 2017 tarihine kadar başvuruları kabul edecektir.

Marie Sklodowska Curie Programı Bireysel Burslarına başvuracak öğretim üyelerimizin, tto@ozyegin.edu.tr adresine yazarak,  mümkün olan en kısa sürede, TTO ile iletişime geçmeleri önemle tavsiye edilir. TTO ekibi, gerekli bilgilerin sağlanmasında ve başvuru sürecinde destek vermektedir.

Destek Kapsamı: Program tüm araştırma alanlarından proje önerilerini desteklemektedir ve araştırmacılar ABD, Kanada ya da bir AB Üye Ülkesinden Türkiye’ye geri dönüş için destek alabilmektedir. Programdan doktora derecesini tamamlamış ya da en az 4 yıl tam zamanlı araştırma deneyimine sahip araştırmacılar faydalanabilmektedir.

·         Avrupa Birliği ülkelerinden birinden Türkiye’ye dönüş yapan araştırmacıların başvurabildiği Standart Panel’de, araştırmacıların, çağrı kapanış tarihi olan 14 Eylül 2017 itibari ile son 3 yılda 12 aydan fazla süre ile Türkiye’de bulunmamış olması gerekmektedir.

·         Amerika, Kanada, Japonya gibi AB Üye Ülkeler ve Asosiye Ülkeler dışında kalan Üçüncü Ülkelerden Türkiye’ye gelen araştırmacıların başvurabileceği Re-integration (RI) Paneli’nde, araştırmacıların, çağrı kapanış tarihi itibari ile son 5 yılda 3 yıldan fazla süre ile Türkiye’de bulunmamış olması gerekmektedir.

Destek Süresi: 12-24 ay

Destek Miktarı: Deneyimli araştırmacıların ülkelerarası dolaşımları süresince yaşam giderleri ve kuruma masraflarını karşılamaktadır. 

 

Araştırmacı Desteği

Kurum Desteği

Yaşam Desteği*

Hareketlilik Desteği

Aile Desteği

Araştırma, Eğitim ve Networking Masrafları

Yönetim ve Dolaylı Masraflar

4.650 €

600 €

500 €

800 €

650 €

* Yaşam desteği için % 86,6 Türkiye Geçim Endeksi uygulanacaktır.

 

Detaylı bilgi ve başvuru formları için lütfen tıklayınız.

 

TÜBİTAK MSCA Bireysel Burslar Ön Değerlendirme Destek Programı, proje önerilerini Bireysel Burslar Çağrısı’na sunmaya hazır hale getirmiş araştırmacılara yöneliktir. Ön değerlendirme desteği başvurusu onaylanan kişiler, TÜBİTAK tarafından yayınlanmış kriterlere göre hizmet alacakları uzman kişi veya kuruluşu kendileri belirleyecektir. Ön değerlendirme hizmetinin başvuru sahibi tarafından alınması sonrasında, hizmet alınan uzman kişi veya kuruluşun hizmet bedeli gerekli belgelerin sunulmasını takiben limitler dahilinde TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

 

Nasıl Başvuru Yapılabilir? Başvurular http://destekler.h2020.org.tr/ adresinden yapılmalıdır.

Başvuru Tarihi: 18 Ağustos 2017

 

Destek Programı hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Programa başvurmayı düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.  TTO olarak birlikte çalışabileceğiniz uzman konusunda öneride bulunabiliriz.