ÖzÜ İki Yeni “TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Desteği” Kazandı

TÜBİTAK 1003 – Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında açılan “Tanı, Tedavi ve Destek Amaçlı Yenilikçi Tıbbi Cihazlar” başlıklı çağrının bilimsel değerlendirme sonuçları 3 Mayıs 2013 tarihinde açıklanmıştır. .

Bu çağrıya başvuran 309 projeden, 1. aşama değerlendirmesi sonucunda 65 proje seçilmiştir. Bu projeler arasından 16 proje desteklenmeye uygun bulunmuştur. Üniversitemiz öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Güney Güven Yapıcı ve Yrd.Doç.Dr. Göksenin Yaralıoğlu’nun projeleri desteklenecek 16 proje arasında yer almaktadır.

TÜBİTAK ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ortak olarak desteklenecek çağrı programındaki proje önerilerinin hem katma değeri yüksek, yaratıcı ve yenilikçi olması, hem de sağlık alanında uygulama projelerine temel teşkil edecek veya uygulama projelerine girdi sağlayacak teknolojik ürün ve bilgi üretmeye yönelik olması hedeflenmektedir.

Özyeğin Üniversitesi iki projesi birden kabul edilmiş tek kurum olmaktan ve öğretim üyelerimizin başarılarından gurur duymaktadır.