ÖzÜ Patent Yarışması Sonuçlandı!

ÖzÜ öğrencilerinin yenilikçi fikir, ürün, tasarım veya teknolojilerinin Fikri Sınai Mülkiyet Hakkı olarak tescil edilebilmesi amacıyla, son başvuru tarihi 30 Ekim 2020 olacak şekilde, “ÖzÜ Patent Yarışması” organize edilmiştir. Yapılan 10 adet başvuru, ÖzÜ Fikri Mülkiyet Hakları Komitesi tarafından değerlendirilmiş ve tüm öğrenciler başvurularına ait sunumlarını Komite toplantısında gerçekleştirmiştir. 2 Aralık 2020 tarihinde açıklanan sonuçlara göre yüksek lisans öğrencisi Mahshad Azima'nın Dr. Öğr. Üyesi Senem Seyis Kazazoğlu ile ortak buluşçu olduğu "Intelligent Window" başlıklı buluş için Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde başvuru yapılmasına karar verilmiştir. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.