ÖzÜ TTO Cambridge Üniversitesi Eğitim Programına Katılmaya Hak Kazandı

Cambridge Enterprise, Birleşik Krallık-Türkiye Bilim ve İnovasyon Yılı kapsamında 2015 yılında Türkiye’de düzenlenmiş olan Fikri Hakların Ticarileştirilmesi Uygulamalı Çalıştayının devamı niteliğinde yeni bir program başlatmıştır. “Türk Üniversitelerindeki TTO Yöneticilerine Yönelik Fikri Hakların Ticarileştirilmesinde Kapasite Geliştirme Programı” başlıklı Cambridge Üniversitesi Eğitim Programı Birleşik Krallık Refah Fonu (FCO) vasıtasıyla İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Eğitim, 23 Kasım – 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Cambridge’de gerçekleştirilmiştir. Eğitim programına yapılan başvurunun Cambridge Enterprise ve FCO tarafından değerlendirilmesi sonucunda, ÖzÜ TTO, çok sayıda başvurunun içinden seçilen, eğitim programına katılmaya hak kazanan 15 TTO’dan biri olmuştur. Program kapsamında ele alınan başlıca konular; fikri haklar, start-up’ların fonlanması ve başarılı yenilikleri desteklemek için gerekli ekosistem olmuştur. Bu programın ardından katılımcılar eğitim sırasında öğrenilenleri uygularken kişisel mentorluk yoluyla kendilerine destek sağlanacaktır. 2017 yılında İstanbul’da bir kapanış çalıştayı düzenlenmesi planlanmaktadır.