ÖzÜ TTO’ya PROGRESS-TT’den Kapasite Geliştirme Desteği

ÖzÜ TTO, Avrupa Komisyonu tarafından HORIZON 2020 programı kapsamında fonlanan PROGRESS-TT projesi tarafından teknoloji transferinde kapasite geliştirme mentorluğunu almaya hak kazandı. Açılımı “Public Research Organisation GRowing Europe through best practice SolutionS for Technology Transfer” olan ve PERA Consulting tarafından koordine edilen PROGRESS-TT ağı, 2016 ve 2017 yılları boyunca AB çapında yaklaşık 30 TTO’ya araştırma sonuçlarını ticari değere dönüştürebilmek amacıyla fazla finansman çekebilmeleri için kapasite geliştirme desteği verecek.

ÖzÜ TTO, Ocak 2016’da PROGRESS-TT Capacity Building Call adı altında açılan ilk çağrıda başarılı olarak kapasite geliştirme desteği verilecek 15 TTO arasına girdi. Türkiye’den Özyeğin Üniversitesi’nin yanı sıra Koç Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Ege Üniversitesi de bu desteği almaya hak kazandı. Destek kapsamında yabancı uzmanlarla birebir yoğun bir mentorluk/koçluk programı uygulanması ve programın yaklaşık 12 gün sürmesi planlanıyor.

Projenin ilk toplantısı 1 Haziran, 2016 tarihinde İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirildi. Toplantıda, ÖzÜ TTO’nun mentorluğunu yapacak olan Jon Wulff Petersen ile ihtiyaçlar ve yol haritası konusunda birebir görüşmeler yapıldı.