ÖzÜ’nün İLK MUCİTLER YEMEĞİ

17 Şubat 2015’de Teknoloji Transfer Ofisi olarak; Özyeğin Üniversitesi bünyesinde 2014 yılının en çok buluş bildirimi gönderen öğretim üyelerimiz adına ‘I. Geleneksel Mucitler Yemeği’mizi düzenledik.

Üniversite bünyesinde buluş bildirim sayısının ve patent fikirlerinin artması için akademisyenlerimize ilave motivasyon sağlamayı amaçladığımız bu organizasyona 2014 yılının en çok buluş bildiriminde bulunan öğretim üyeleri olarak Doç. Dr. Bahar Başım Doğan, Doç. Dr. Mehmet Arık, Doç. Dr. Göksenin Yaralıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Özkan Bebek davet edildi. Kendilerini özverili çalışmaları, ilham verici fikirleri ve Özyeğin Üniversitesi’ne yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ediyoruz.

ÖzÜ L’Atelier Bleu Restoran’da Mucitler Yemeği ile başlayan etkinlikte, öğretim üyelerimizin buluşları ile ilgili paylaşımda bulunabileceği ve sorunlarına cevap arayabileceği bir ortam oluşturmaya özen gösterdik. Yemekte Sn. Hüsnü Özyeğin’in öğretim üyelerimize plaketlerini takdim etmesinin ardından Özyeğin Üniversitesi’nde yenilik adına sağladığı sürekli desteklerden dolayı Prof. Dr. Esra Gençtürk tarafından Sn. Hüsnü Özyeğin’e sürpriz bir plaket takdim edildi. Bu yemeği anlamlı ve verimli kılan Sn. Hüsnü Özyeğin, Prof. Dr. Esra Gençtürk, Prof. Dr. Reha Civanlar, Prof. Dr. Tanju Erdem, Turan Sert ve Girişim Fabrikası ile TTO ekibine şükranlarımızı sunarız.

Yemeğin ardından, Hüsnü Özyeğin ve davetli ekip, program dahilinde öğretim üyelerimizin laboratuvarlarını ziyaret etti. Bu ziyaret ile patent başvurusu yapılan buluşların prototiplerini görmeyi ve ayrıca öğretim üyelerimizin çalışmalarına destek olabilmek adına ihtiyaçlarını veya taleplerini öğrenmeyi amaçladık. Böylelikle katılımcılar öğretim üyelerimiz ve ekiplerinin etkileyici çalışmalarını inceleme fırsatı bulmuş oldu. Doç. Dr.  Bahar Başım’ın Nano-Prox Lab’ında; CMP teknolojisi sayesinde geliştirilen yeni yüzey teknolojileri, tekstil alanında geliştirilen yeni teknolojiler, Doç. Dr. Mehmet Arık’ın Evateg Lab’ında yeni LED çözümleri ve soğutma teknolojileri; Yrd. Doç. Dr. Özkan Bebek’in OzURobotics Lab’ında biyopsi alabilen akıllı robot teknolojisi, yapay zekaya sahip robot el teknolojisi ve son olarak Doç. Dr. Göksenin Yaralıoğlu’nun OzUMems Lab’ında USB kablosuyla cep telefonuna bağlanabilen taşınabilir ultrason cihazı çalışmaları incelendi.

Başta Hüsnü Özyeğin olmak üzere, organizasyonumuza katılan tüm fakülte üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile ödül alan akademisyenlerimizi bir kez daha tebrik ediyoruz.