ÖzÜ’nün Ortak Olduğu Yeni TÜBİTAK 1003 Projesi

Elektrikli taşıtlar artık sadece bir araştırma konusu veya hobi olmaktan çıkıp hayatımızın bir parçası haline gelmiş bulunuyor. Elektrikli taşıtların kullanımını arttırmak için bir akü dolumu ile gidilebilen mesafeyi arttırmak, bunun için de taşıtın kontrol bilgisayarında akıllı enerji yönetimi yordamlarının koşması gerekmektedir. Bu proje çerçevesinde, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. H. Fatih Uğurdağ, Hexagon Studio takım lideri ve aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi doktora öğrencisi M. Ali Gözüküçük ve Arbon yöneticisi Prof. Dr. Hakan Temeltaş liderliğinde bir ekip, GPS ve harita bilgilerini kullanan öngörüye dayalı akıllı enerji kontrol yordamları geliştirecek, gerçekleyecek ve test edecek.