ÖzÜ’ye İki Jean Monnet Projesi

Yrd.Doç.Dr.Margarite Helena Zoeteweij-Turhan’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Lunch Box Seminar on EU Integration” başlıklı Jean Monnet modülü kapsamında öğle yemeği aralarında düzenlenecek seminer dersleri ile, çalışmalarında AB Hukuku ve bağlantılı hukuk dışı konulara değinme fırsatı bulamayan öğrenci ve akademisyenleri Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne entegrasyon süreci hakkında bilgilendirmek amaçlanmış olup, olası üyeliğin hukuksal, siyasal, bireysel, toplumsal ve finansal olarak hayatımızda meydana getireceği değişikliklerin disiplinler arası bakış açısıyla katılımcılara aktarılması planlanmıştır. Proje ömrü 24 ay olup seminerlerde, yurt içi ve yurt dışından çeşitli üniversitelerde ve uluslararası örgütlerde seminer konuları ile ilgili alanlarda çalışan değerli akademisyenler konuşmacı olarak yer alacaklardır.  Yard.Doç.Dr.Ozan Turhan’ın yürütücülüğünde, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türkiye Barolar Birliği işbirliği ile gerçekleştirilecek olan  “Continuing education of the Turkish Bar” Jean Monnet projesi kapsamında, üye sayıları ve coğrafi dağılımları göz önünde bulundurulmak suretiyle Türkiye genelinde seçilen 10 ilin barosuna kayıtlı 400’den fazla avukat ve stajyerin 12 ay süreyle, Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde AB Hukuku’nun Türk hukuk piyasası üzerinde yaratacağı etkiler ve AB hukukunda avukatların serbest dolaşımı alanlarında eğitilmesi amaçlanmıştır.