Prof. Dr. Banu Onaral ÖzÜ’de!

İnovasyon yönetimi verimli ve stratejik bir şekilde yapılırsa inovasyondan sağlanan faydalar sürdürülebilir hale getirilebilir. Türkiye’de Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) inovasyon yönetimi misyonunu üstlenmiş durumdadır ve hedefleri üniversitelerde üretilen bilimsel buluşları teknoloji transferi ile ekonomik değere ve/veya toplum yararına dönüştürmektir. Bu konuda belirlenen ülke hedeflerine ulaşabilmek için, ABD, Çin, İsrail gibi başarılı dünya örneklerini bilmek, incelemek, anlamak ve ülkemize uygulanabilir yöntemleri içselleştirebilmek önemlidir. Prof. Dr. Banu Onaral, 40 yılı aşkın deneyimi ile sözü geçen başarılı örnekleri yakından tanıyan ve akademisyen, buluşçu, yönetici, danışman gibi bu süreçte kritik olan tüm rolleri üstlenmiş bir kişi olarak, değerli gözlem ve önerilerini bizlerle paylaşıyor olacak. Bu toplantıda sizleri de aramızda görmekten ve ortak akıl toplantımıza iştirakinizden memnuniyet duyacağız.

Tarih: 16 Aralık 2014
Saat: 13:30 – 15:30
Yer: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü
Salon: Le Cordon Bleu Banquet Room
Banu Onaral Kimdir?

Banu Onaral, Drexel Üniversitesi’nde Biyomedikal Mühendisliği Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesi’nin kurucu başkanı (1997’den itibaren) ve H.H. Sun kürsü profesörüdür. Biomedikal Mühendislik üzerine doktora’sını 1978’de Pennsylvania Üniversitesi’nden, Elektrik Mühendisliği BSEE (1973) ve MSEE (1974) diplomalarını da Boğaziçi Üniversitesi’nden almıştır. 1979’dan itibaren Drexel Üniversites’inde Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (Electrical and Computer Engineering) bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmış ve Biyomedikal Mühendisliği ve Bilimleri Enstitü üyesi olarak görev almıştır. 1980-81 ve 1987-88 yıllarında iki kez Boğaziçi Üniversite’sinde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Dame de Sion Lisesi tarihinin en yüksek ortalamayla mezun olmuş öğrencisidir. 9.97/10. Dünyada “ieee-fellow” ünvanını alan üçüncü Türk profesördür.