Prof. Dr. Pınar Mengüç, “Nano Ölçekte Soğutma Yapabilen Nanoplazmonik Aygıt” Buluşuyla 2.lik Ödülü Kazandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Çalık Holding tarafından 31 Ekim tarihinde gerçekleştirilen, “Yıldızlı Patentler Temiz Çevre Teknolojileri Proje Pazarı” yarışmasında patentin yıldızlarını seçildi.

Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) Direktörü Prof. Dr. Pınar Mengüç ve Sabancı Üniversitesi’nden Kürşat Şendur ve Ali Koşar  “Nano Ölçekte Soğutma Yapabilen Nanoplazmonik Aygıt” buluşlarıyla 2.lik ödülü kazandılar.

Özyeğin Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi tarafından, ortak çalışma sonucu oluşturulan bu buluş, nanoboyutta plazmonik yöntemler ile ısıtılabilen ve soğutulabilen bir cihaz icat edilmiştir.