Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanlarında Newton Advanced Fellowships ve Newton Mobility Grant Çağrıları Açıldı!

 

Değerli Araştırmacılarımız,

Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında faaliyet gösteren araştırmacıların Birleşik Kralık ile ortaklık içerisinde araştırma kapasitelerini güçlendirebilmesi ve dolaşım desteklerinden faydalanabilmesi için Newton Advanced Fellowships ve Newton Mobility Grant cağrıları açılmıştır.

 

Newton Advanced Fellowships

Newton Advanced Fellowships programı ile Türkiye’deki araştırmacıların Birleşik Krallık’tan ortaklarI ile birlikte eğitim, iş birliği, karşılıklı bilimsel ziyaretler ve bilgi ve beceri aktarımı ile araştırma kapasitelerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Kabul alan araştırmacılara senelik 37,000 sterline kadar destek verilecektir. Destek süresi en çok 2 sene olarak belirlenmiş olup, son başvuru tarihi 5 Eylül 2018’dir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Dikkat Edilecek Hususlar: Başvuracak araştırmacıların doktora derecesine sahip olması ve doktora sonrası kariyerinin 15 yılı geçmemesi gerekmektedir.

 

Newton Mobility Grant

Newton Mobility Grant programı ile Türkiye’deki araştırmacıların Birleşik Krallık’tan ortakları ile birlikte projeler geliştirebilmeleri, araştırmacı ağlarına dahil olabilmeleri ve ortak çalişmalar başlatabilmeleri hedeflenmektedir. Kabul alan araştırmacılara 10,000 sterline kadar bütçe verilecek olup, en çok 1 sene içerisinde gerçekleştirilecek seyahatler desteklenecektir. Programın son başvuru tarihi 5 Eylül 2018’dir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Dikkat Edilecek Hususlar: Başvuracak araştırmacıların doktora derecesine sahip olması gerekmektedir.

 

Saygılarımızla,

Teknoloji Transfer Ofisi