TECHIN2B Training&Talk Serisi: Enerji ve Çevre Konularında Teknolojiler ve Patent Örnek Olay İncelemeleri

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından TECHIN2B T&T Serisi olarak organize edilen etkinliklerin 3.sü olan “Enerji& Çevre Temalı Patentler” konulu seminer 16 Eylül 2015 Çarşamba günü Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy kampüsünde düzenlendi. Prof. Dr. Pınar Mengüç’ün, Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) bünyesindeki teknolojileri ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından “Yıldızlı Patent” ödülü verilen patentinin hikayesini paylaştığı etkinlikte,  ayrıca Deriş Patent patent vekilleri Nazlı Korkut ve Canan Öztürker enerji& çevre tabanlı teknolojiler içeren patentler ile ilgili başvurudan tescile dek süreci içeren ve sanayide kullanımına ilişkin deneyimlerini kendi müşterileri ve bir start-up şirketi olan “biopipe” üzerinden paylaştılar.

Daha once Şehir Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisleri tarafından düzenlenen TECHIN2B T&T seri etkinlikleri, önümüzdeki günlerde Koç Üniversitesi, İTÜ Nova ve EBİLTEM TTO tarafından düzenlenecek seminerler ile devam edecektir.