TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri

Bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini destekleme ve bu amaçla ödüller verme görevi kapsamında, her yıl düzenlenen “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” için 2020 yılı başvuruları açılmıştır.

2020 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından; Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile Kutup Çalışmaları Ödülü olmak üzere beş kategoride ödül verilecektir.

Bilim Ödülü: Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verilir.

Özel Ödül: Bilim Ödülü eş değeri olarak yurt dışında yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına verilir.

Hizmet Ödülü: Ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesine üstün hizmetlerde bulunmuş kişilere verilir. Hizmet Ödülü için hayatta olmayan bilim insanları da aday gösterilebilir.

Teşvik Ödülü: Yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik hayattaki bilim insanlarına verilir.

Kutup Çalışmaları Ödülü: Teşvik Ödülü eş değeri olarak Kutup çalışmaları ile bilime verdiği katkılar nedeniyle üstün nitelikli çalışmalara sahip hayattaki genç araştırmacı ve bilim insanlarına verilir. "Kutup Çalışmaları Ödülü" ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik hayattaki bilim insanlarına verilir.

TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü: Yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik hayattaki bilim insanlarına verilir. TÜBİTAK TWAS Teşvik Ödülü, 2020 yılında KİMYA kategorisinde verilecektir.

Teşvik Ödülü ve TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü kategorilerine bilim insanları bireysel başvuru yapabilecekleri gibi kurumlar tarafından da aday gösterilebilirler. Başvuru yapmayı veya aday göstermeyi planlayan araştırmacılarımızın 16 Ocak’a dek TTO ile iletişime geçmesi önemle rica olunur.

Bilim insanları bireysel başvuru yapabilecekleri gibi kurumlar tarafından da aday gösterilebilecekler.

Son Başvuru Tarihi: 24 Ocak 2020

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.