TÜBİTAK Ödül Programları

 

TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri

Değerli Fakülte Üyelerimiz,

Bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini destekleme ve bu amaçla ödüller verme görevi kapsamında, her yıl düzenlenen “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” için 2018 yılı başvuruları açılmıştır. 

Bilim Ödülü:  Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verilir.

Özel Ödül:  Bilim Ödülü eşdeğeri olarak, yurtdışında yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına verilir.

Hizmet Ödülü:  Ülkemizdeki bilim ve teknolojinin gelişmesine üstün hizmette bulunmuş kişilere verilir. Hizmet Ödülü için hayatta olma şartı yoktur.

Teşvik Ödülü: Yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de ikamet eden bilim insanlarına verilir. Ancak, kadın başvuru sahiplerinin her doğumu için 40 yaş sınırına bir yıl ilave edilir.

Twas Teşvik Ödülü: Yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik hayattaki bilim insanlarına verilir. Ancak, kadın başvuru sahiplerinin her doğumu için 40 yaş sınırına bir yıl ilave edilir. 2019 yılında Fizik alanında verilecektir. Hayatta olan adaylar kişisel olarak başvurabilir veya aday gösterilebilirler.

Başvuru dosyaları hazırlanırken, ödül esaslarının güncellenmiş haliyle bulunduğu aşağıdaki web adresinden yararlanılması önem taşımaktadır;

http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/oduller/icerik-formlar-ve-esaslar 

Başvurular 15 Şubat tarihinde mesai bitimine kadar kabul edilir.

İlgilenen araştırmacıların TTO ile irtibata geçmeleri önemle rica olunur.

 

Saygılarımızla,
Teknoloji Transfer Ofisi
tto@ozyegin.edu.tr