TÜBİTAK STAR - Stajyer Araştırmacı Burs Programı

Bu çağrının amacı, yeni tip koronavirüsün teşhis ve tedavisine yönelik araştırma projelerinde görev alan Türkiye’de lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrenciler ile doktora sonrası araştırmacıları teşvik etmek ve desteklemektir. Ayrıca program kapsamında desteklenen öğrencilerin bu çalışmalarının üniversitelerinde zorunlu staj olarak değerlendirme durumu üniversitelerine bağlıdır.

Destek Kapsamı:
COVID-19’un teşhis ve tedavisinde kullanılan ürünler, ortam koşullarının iyileştirilmesine yönelik ekipmanlar ile hastalıkların önlenmesinde etkili koruyucu ürünlerin geliştirilmesi ve yeni tip koronavirüs mücadelesi ile ilişkili olabilecek tüm kamu destekli Ar-Ge projelerinde görev alan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrenciler ile doktora sonrası araştırmacılar için burs desteği sağlanacaktır.

Destek Miktarı:
• Lisans öğrencileri için 750 TL/ay,
• Yüksek Lisans öğrencileri için 3.000 TL/ay,
• Doktora öğrencileri için 4.500 TL/ay,
• Doktora Sonrası Araştırmacılar için 6.000 TL/ay

Destek Süresi: En fazla 12 ay

Son Başvuru Tarihi: 19 Nisan 2020

Detaylı bilgi için tıklayınız.