TÜBİTAK “Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu” Kuruluyor

TÜBİTAK'tan yapılan duyuru ile bir "Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu" kurulacağı açıklandı. İlgili açıklama:

TÜBİTAK Yönetim Kurulu’nun 6 Aralık 2018 tarihli ve 3 sayılı toplantısında, “Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu” kurulması yönünde karar alındı. Bu sayede üniversite, sanayi veya üniversite-sanayinin birlikte geliştireceği tüm ikili ve çok taraflı uluslararası projeler tek bir grup tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sürecinde, proje kapsamında oluşturulacak işbirliğinin etkisi ön planda olacaktır. Bu şekilde ülkemiz açısından stratejik ve kalkınma odaklı olarak önem taşıyan ikili ve çok taraflı sürdürülebilir işbirliklerinin geliştirilmesi süreçlerine katkı sağlanacaktır.