“Ufkunuzu Genişletin!” Horizon 2020 Eğitim Etkinliğimiz

Özyeğin Üniversitesi 7. Çerçeve Programı’nda kazanmış olduğu kayda değer başarısını Horizon 2020 Programı kapsamında da devam ettirmeyi hedeflemektedir. Bunun yanında, Özyeğin Üniversitesi Türkiye’deki diğer üniversitelerin ve özel sektor kuruluşlarının da bu programdan daha fazla yararlanması arzusundadır ve bu amaçla da Çerçeve Programları’ndaki bilgi birikimini ve tecrübesini paylaşmaktadır.

Bu hedefler doğrultusunda, son 2 yıldır TÜBİTAK ve Horizon 2020 Programları kapsamında farklı konulara yönelik olarak çeşitli eğitim etkinlikleri düzenlemekteyiz. Bu kez de Prof. Dr. M. Pınar Mengüç’ün koordinatörlüğünde, 1 Nisan 2015 tarihinde TÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK’ın desteği ile; ‘‘Ufkunuzu Genişletin’: Horizon 2020 Programı Tanıtım, Bilgilendirme ve Proje Hazırlama Eğitimi’’ başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdik.

Eğitimde; ÖzÜ TTO uzmanları tarafından Horizon 2020 Programı’nın genel tanıtımı; Program’ı oluşturan başlıklar ve desteklenen alanlar ile birlikte başvuru öncesi yapılması gerekenler, çağrı sistemi, Program ile ilgili online sistemlerin kullanımı hakkında uygulamalı bilgi verilmiştir.

Daha sonra ise farklı üniversitelerden deneyimli araştırmacılar bilgi ve deneyimleri çerçevesinde sunum yaptılar

aytül erçil

Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aytül Erçil; “Horizon 2020’de Panel Değerlendirme Süreci”ni anlatıyor.

alper kaliber

sedat nizamoğlu

 

Kemerburgaz Üniversitesi’nden Dr. Alper Kaliber; “Marie Sklodowska Curie  Programı Başvurularında Dikkat Edilecek Unsurlar’ı”, Koç Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu: Avrupa Araştırma Konseyi Fonları  ve ERC’yi anlattı.

Etkinliğimize katılan herkese ve katkıları için sunum yapan öğretim üyelerimize çok teşekkür ediyoruz.