Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı

 

 

Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde TÜBİTAK ve Yükseköğretim Kurumu'nun işbirliğinde 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul'da "Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri" ana temasıyla "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı" etkinliği düzenlenecektir.

 Söz konusu etkinlikle, Türkiye'de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımı,  Ar-Ge'de kamu kurumları, özel sektör kuruluşları ve akademinin etkileşiminin arttırılması, uluslararası akademik ve bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi, Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi gibi konular hakkında farkındalık, bilgi ve ticari paylaşım platformu oluşturulması amaçlanmaktadır.

 Etkinliğe ülkemizden üst düzey özel sektör temsilcileri, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve düşünce kuruluşları ve akademisyenlerin katılımının yanı sıra konuk ülke olarak belirlenen Japonya'dan kamu, özel sektör ve akademisyenleri kapsayan üst düzey bir katılım gerçekleşecektir.

 Etkinlik kapsamında üniversiteler ve kamu araştırma altyapıları ile özel sektör Ar-Ge merkezlerine tahsis edilecek stantlarda Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımının yapılmasına ve ekosistemin güçlendirilmesi kapsamında işbirliklerinin sağlanmasına uygun ortam hazırlanacaktır. Bunun ynı sıra Kamu-Üniversite ve Sanayi kesiminde Ar-Ge projelerinin "bir-e-bir" görüşmelerle işbirliği zeminin sağlanmasına yönelik bir platform kurulacaktır".

 Tarih:  3-5 Mayıs 2017

Yer: Pullman Kongre ve Fuar Merkezi, İstanbul

 Detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayınız.

 Programa başvurmayı planlayan araştırmacılarımız, TTO’ya bilgi mesajı atabilirlerse seviniriz.

Her türlü sorunuz için bizimle tto@ozyegin.edu.tr aracılığı ile iletişime geçebilirsiniz.