Üniversite- Sanayi İşbirliği için Alternatif Fon!

1505 – TÜBİTAK Universite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
Programın amacı üniversite/kamu araştırma merkez ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin,

Türkiye’de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye’de uygulamayı taahhüt eden kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmıştır.
Projenin tarafları müşteri kuruluş olarak anılan özel sektör kuruluşu ve yürütücü Kuruluş olarak anılan üniversite ya da kamu araştırma merkez ve enstitüsüdür.
Proje başvurusu yapılmadan önce taraflar arasında işbirliği sözleşmesi imzalancaktır ve aşağıda belirtilen kapsamda projeler desteklenecektir:
-yeni bir ürün üretilmesi,
-mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi,
-ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi.
Proje bütçesi max. 1 milyon TL dir. TÜBİTAK’ın karşılayacağı bütçe oranı, Müşteri Kuruluş KOBİ ise proje bütçesinin %75’i, büyük ölçekli ise %60’ıdır. Kalan tutar Müşteri Kuruluş tarafından karşılanacaktır.
Destek süresi 24 aydır.
1505 projeleri San-Tez projelerine göre bütçe açısından daha yüksek PTİ oranlarına sahip yeni bir programdır. Ayrıca proje başvurusu yapmadan önce ortak firmanız ile projenin fizibilite çalışmasını yapmak isterseniz, TÜBİTAK tarafından 10.000 TL destek almanız mümkündür.
Başvuru yılın herhangi bir günü yapılabilir.
Başvuru ve değerlendirme sürecini ekte bulabilirsiniz. Bu süreçte sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Gelin üniversitemiz için bir ilki beraber gerçekleştirelim ve elbirliği ile bir 1505 projesini hayata geçirelim.
TÜBİTAK tarafından 22 Nisan Salı günü saat 16:00’da 1505 webineri düzenlenmektedir. Aşağıdaki link üzerinden kayıt olabilirsiniz.
http://sanal-oda.tubitak.gov.tr/etkinlik_1505_220414/event/registration....