YEVDES Projesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yürütmekte olduğu Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi kapsamında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarına yönelik teknik destek sağlanacaktır. Bu bağlamda sağlanacak destekler "Çalışma Ziyareti Desteği" ve "Uzman Desteği'dir.

YEVDES Projesinin Dördüncü Bileşeni kapsamında, toplam 18 araştırma birimi ya da grubuna destek sağlanacaktır.

Çalışma Ziyareti ve Uzman Desteği için yapılacak başvurular, üniversiteye mensup araştırmacıların parçası olduğu bir araştırma grubu ya da birimi adına yapılacaktır.

Uzman Desteği:
Uzman desteği kapsamında, Türkiye’deki üniversiteler tarafından enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında geliştirilmiş Ar-Ge projelerine yönelik teknik bilgi transferi ve desteği sağlanacaktır.

Çalışma Ziyareti:
Ar-Ge projelerine yönelik ‘çalışma ziyareti faaliyetleri’ kapsamında beklenen çıktıların ortaya konmasına ilişkin genel yaklaşım, Türkiye’de faaliyet gösteren ve yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında hali hazırda başarılı çalışmalar yürütmekte olan üniversitelerin ve araştırma enstitülerinin desteklenmesi yönündedir.

Bir araştırma grubu, her iki destek için de başvuru yapabilecek, ancak her ikisi için de seçilmesi durumunda, yalnızca bir alanda destek alabilecektir.

Üniversiteler tarafından geliştirilen 12 Ar-Ge projesine uzman desteği sağlanacak, buna ek olarak toplam 6 uluslararası çalışma ziyareti gerçekleştirilecektir.

Proje Süresi: 30 ay

Son Başvuru Tarihi: 24/03/2020

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.