40 Yeni COST Aksiyonu

COST (European Cooperation in Science and Technology), bilim ve teknolojide Avrupa çapında iş birliği için oluşturulmuş olan ve ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlayan hükümetler arası bir kuruluştur ve ülkemizdeki bilimsel koordinatörlüğü TÜBİTAK tarafından yürütülmektedir. 

Uluslararası ağ desteği veren COST Aksiyonları kapsamında toplantı, çalıştay, konferans, eğitim okulları ve kısa süreli bilimsel ziyaretler desteklenmektedir.

40 yeni COST aksiyonu, 25 Mayıs 2021 tarihli COST Üst Düzey Temsilciler Komitesi onayı ile yürürlüğe girmiştir. Yürürlüğe giren aksiyonlarla ilgili özet bilgilerin bulunduğu Aksiyon Kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Türkiye’den herbir COST aksiyonuna 2 asil ve 4 yedek komite üyesi (MC) atanabilmektedir. Aksiyondaki MC kotasının boş olması halinde, aksiyonla ilgili tamamlanan veya devam eden projelerinizle veya yeni proje önererek komitelere katılabilirsiniz. Ek olarak, COST aksiyonlarına ilgili aksiyonun başkanından /ana önereninden alınan destek mektubu ile de MC üyesi olarak atanabilirsiniz. TÜBİTAK COST aksiyonlarına katılım kurallarının detayları için tıklayınız.

Söz konusu Aksiyonlarla ilgili detaylar 23 Haziran 2021 tarihi itibariyle COST Web Sayfasında yayınlanacaktır. 

Başvuru Başlangıç Tarihi: 23 Haziran 2021