Enerji Alanında AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) III.Dönem Hazırlık Çalışması

Avrupa Birliğine aday veya potansiyel aday ülkelere verimli kaynak aktarımını sağlamak üzere AB tarafından oluşturulan Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA - Instrument for Preaccession Assistance) isimli mali yardım sistemi kapsamında yapılacak mali işbirliğinin 3. Dönem hazırlık çalışmaları başlamıştır.

Bu çalışmalar çerçevesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji sektöründe AB hibelerinin programlanması, uygulanması ve izlenmesinden sorumludur. Bakanlık çalışmaları doğrultusunda aşağıdaki alanlarda destekleyici projeler değerlendirilecektir.

Öncelikli Alanlar: Enerjinin üretimi, iletimi, dağıtımı, tüketimi, yönetimi, piyasalaştırılması, dijitalizasyonuna yönelik olarak düşük karbonlu teknolojilerin yaygınlaştırılması, akıllı ve yeşil altyapıların desteklenmesi ve teknoloji geliştirme/transferi

Söz konusu alanlarla doğrudan/dolaylı ilişkili yürüttüğünüz/planladığınız proje ve çalışmaları linkte yer alan forma işleyerek 3 Nisan Cuma gününe kadar tto@ozyegin.edu.tr adresine iletirseniz seviniriz.