Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Araştırmacılarının Yer Aldığı Erasmus+ Projesi Kabul Edildi!

Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Luis Martin Domingo’nun ÖzÜ’deki yürütücülüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Leyla Adiloğlu Yalçınkaya ve Öğr. Gör. Mehmet Ertürk’ün yer aldığı proje ekibi, Erasmus+ programından “INCLAVI (Kapsayıcı Havacılık Eğitim Programı)” başlıklı proje ile mali destek almaya hak kazanmıştır. Projesi desteklenecek olan araştırmacımızı tebrik eder, verimli bir proje uygulama süreci dileriz.

• INCLAVI Projesi (Kapsayıcı Havacılık Eğitim Programı)

INCLAVI Projesi (Kapsayıcı Havacılık Eğitim Programı) özel gereksinimli bireylerin havacılık sektöründeki hareket özgürlüğüne ilişkin uyumsuzlukları ve AB Engelli Hakları Stratejisi (2021-2030) doğrultusundaki erişilebilirlik gereksinimlerini ele almaktadır. Bu proje kapsamında dünya çapında önemli aktörler bir araya gelmiştir. INCLAVI'nin özel hedefleri şu şekildedir: (i) Özel gereksinimli yolcuların yolculuklarının her aşamasını anlamak; (ii) havacılık sektöründeki kapsayıcı havacılığa ilişkin en iyi uygulamaları belirlemek; (iii) Eğitim programı içeriğini ve yapısını geliştirmek; (iv) Uzun vadede programın etkinleştirilmesi sağlamak; (v)  Dünyadaki ve AB’deki paydaşlar için politika önerileri yayınlamak ve (vi) Yolcu seyahatini yıllık olarak iyileştirmek.

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Luis Martin Domingo/ Havacılık ve Uzay Fakültesi

Program Adı: Erasmus+

Koordinatör Kuruluş: