MSCA Yenilikçi Eğitim Ağları (ITN) Çağrısı

 ITN Çağrısı, birden fazla ülkeden, farklı akademik ve akademik olmayan (sanayi kuruluşu, STK vd.) kuruluşları bir araya getirerek, konusunda deneyimli araştırmacılar tarafından, doktora derecesini almamış genç araştırmacıların eğitilmesine yönelik projeler geliştirilmesini sağlamaktır. Bu vesileyle deneyimli araştırmacılar, kendi alanlarında yetişecek genç araştırmacılar için kurumlarında araştırma pozisyonu açma ve Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan uluslararası araştırmacılar ile araştırma yapma/çalışma fırsatı yakalamaktadır.

Kimler Başvurabilir:
ITN Çağrısı'na sunulabilecek proje önerileri 3 farklı şekilde olabilmektedir:

• Avrupa Eğitim Ağları Paneli – European Training Network (ETN): En az üç farklı AB Üye ve Asosye Ülkeden farklı akademi ve akademi olmayan kuruluşun bir araya gelmesi ile oluşturulacak konsorsiyum ile kariyerine yeni başlayan araştırmacılara yönelik bir araştırma ve eğitim programı yazılması beklenmektedir.

• Sanayi Doktora Paneli – European Industrial Doctorates (EID): En az 2 farklı AB Üye veya Asosiye Ülkeden, an az bir akademi ve bir sanayi kuruluşunun bir araya gelmesi ile oluşturulacak doktora programı kapsamında, kariyerinin başındaki araştırmacıların sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlar özelinde yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Ortak kuruluşlardan en az bir tanesi doktora derecesi verebilmelidir. Program kapsamında istihdam edilen araştırmacıların, projenin akademik ortağının yürütmekte olduğu doktora programına kayıtlı olması ancak zamanlarının %50’sinden fazlasını sanayi ortağında geçirmesi gerekmektedir.

• Ortak Doktora Paneli – European Joint Doctorates (EJD): En az 3 farklı AB Üye ve Asosiye Ülkeden 3 farklı kuruluşun bir araya gelerek oluşturacakları uluslararası, sektörler arası ve disiplinler arası doktora programı kapsamında ortak, çift ya da çoklu doktora derecesi verilmesi hedeflenmektedir. Ortak kuruluşlar geçerli doktora derecesi verebilmelidir.

Program Bütçesi: 530 milyon Avro

Toplam program bütçesinin 445 milyon Avrosu “European Training Networks (ETN)” paneli için kullanılacaktır: Bu panelde en az üç farklı AB Üye ve Asosye Ülkeden 3 farklı akademik ve akademik olmayan kuruluşun bir araya gelmesi ile oluşturulacak konsorsiyum ile kariyerine yeni başlayan araştırmacılara yönelik bir araştırma ve eğitim programı yazılması beklenmektedir. “European Industrial Doctorates (EID)” ve “European Joint Doctorates (EJD)” panellerinin de toplam 85 milyon Avro bütçesi olacaktır.

Bu çağrıya proje önerisi yazmakta olan araştırmacılarımız, TÜBİTAK’ın sunduğu “U2020 Koordinatörlüğü Destekleme Programı”ndan faydalanabilir, dilerlerse proje ön değerlendirme/yazdırma/seyahat desteklerini kullanabilirler. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Yazılmakta olan ITN projelerine ortak olmak isteyen kuruluşlarımız Avrupa Komisyonu'na ait "Funding&Tenders Portalı" üzerinden ITN proje önerilerine ortak arayan kuruluşların ilanlarına ulaşabilirler.

Son Başvuru Tarihi: 14 Ocak 2020

2020 yılı ITN Çağrısı başvuru rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.