ÖzÜ Akademisyenlerine Çin’den Altın Madalya

 

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Zeynep Başaran Bundur ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sevil Yazıcı, Özyeğin Üniversitesi hak sahipliğinde patent başvuruları yapılmış buluşları için CAI (China Association of Inventions) tarafından Çin'in Foshan kentinde 13 – 15 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleşen "10.  Uluslararası Buluş Fuarı ve 3. İnovasyon Forumu IEI & WIIF 2018" etkinliğinde altın madalya ile ödüllendirildiler.

 44 ülkeden yaklaşık 4 bin buluşun sergilendiği ve farklı kategorilerde 300 madalyanın verildiği “Inventions Make Dreams Come True, Innovation Leads the Trends for Tomorrow” temalı etkinlikte,  Dr. Zeynep Başaran Bundur “Cement-Based Compositions with Improved Rheological Properties and Methods for Production Thereof” adlı çalışmasıyla, Dr. Sevil Yazıcı ise “Design and Manufacturing Method for a Building System in Regards to Structural and Environmental Factors” ismini verdikleri buluşlarıyla altın madalyanın sahibi oldular. İki altın madalyanın takdimi ise 27 – 29 Eylül 2018 tarihinde düzenlenen “3. İstanbul Buluş Fuarı’nda (ISIF’18), Çin'deki jüri değerlendirmesini yapan komite üyelerinden China Association of Inventions Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Zengpei Xuan tarafından yapıldı. 

Bir Altın Madalya da ISIF’ten

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onursal himayesinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu IFIA’nın destekleri ve Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı” (ISIF'18) 27 – 29 Eylül 2018 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. 20 ülkeden 400'ün üzerinde iş fikrinin sergilendiği fuarda ulusal ve uluslararası bireysel buluşçular, Ar-Ge merkezleri, üretici ve ticari firmalar, sanayiciler, girişimciler, patent ofisleri, kalkınma ajansları, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisleri ve melek yatırımcılar ve patent vekilleri bir araya geldi. Ülkenin gelişimine değer katacak buluş, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla düzenlenen fuara Özyeğin Üniversitesi adına 5 adet buluş sunuldu. Son gün düzenlenen ödül töreninde Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sevil Yazıcı, "Design and Manufacturing Method for a Building System in Regards to Structural and  Environmental Factors" buluşu ile altın madalyaya layık görüldü.