Prof. Dr. M. Pınar Mengüç’ün Geliştiricileri Arasında Olduğu Buluşa Triadik Patent

Özyeğin Üniversitesi EÇEM (Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi) Direktörü Prof. Dr. M. Pınar Mengüç’ün geliştiricileri arasında olduğu “Flow System For Avoiding Particle Agglomeration” başlıklı buluş, uluslararası üç ayrı patent ofisi tarafından tescillenerek, Türkiye’de sadece 20’nin altında bulunan triadik (üçlü) patentler arasındaki yerini aldı.

Daha önce Avrupa Patent Ofisi (EPO) (EP3365627B1) ve Japonya Patent Ofisi (JPO) (JP6559363B2) tarafından tescillenen ve başvurusu Özyeğin Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi iş birliği ile tamamlanan patent başvurusunu Amerika Patent ve Marka Ofisi (USTPO) (US10837604B2) de tescil etti. Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Ali Koşar ve Prof. Kürşat Şendur ile beraber geliştirilen, ve bir akış sınırlayıcı içinde nanoparçacık topaklanmasını önlemeye yönelik yenilikçi bir sistem öneren buluş, böylece üç patent ofisi tarafından da tescillenerek oldukça prestijli sayılan triadik patentin sahibi oldu. Buluş, nanoparçacıkların çeşitli endüstriyel uygulamalarda uzun süreli kullanılmasının önünü açabilecek.