TÜBİTAK 2022-2023 Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konu Başlıkları

2013 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından her 2 yılda bir “TÜBİTAK Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konuları” çalışması hazırlanmaktadır. Güncel öncelikli konuları içeren çalışma, “yeşil” ve “dijital” teknolojiler odağında; T.C. Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu (BTYPK) bünyesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın eşgüdümlü teknik desteği ile hazırlanan 3 ana bölümü ve 264 öncelikli konuyu içermektedir.

Öncelikli ve Kilit Teknolojilerde Ar-Ge ve Yenilik Konuları

Tüm konular toplamda 208 kurumdan (19 kamu kurumu, 100 özel sektör kuruluşu, 29 STK ve 60 üniversite) alanında uzman ve yetkin toplamda 557 kişinin geniş katılımlarıyla oluşturulan odak grupların katkılarıyla hazırlanmıştır.

Avrupa Yeşil Mutabakatı ve İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Konuları

Disiplinlerüstü bütüncül bir yaklaşımla, üniversite, özel sektör, STK ve kamudan 97 uzmanın katılımı ile 40’dan fazla çevrimiçi toplantı ile 5 temada 33 Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konusu belirlenmiştir.

Stratejik ve İhtiyaç Odaklı Ar-Ge ve Yenilik Konuları

Tüm ekosistem paydaşlarıyla birlikte oluşturulan öncelikli 264 Ar-Ge ve yenilik konusuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.