TÜBİTAK 2236- Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı

TÜBİTAK 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım (CoCirculation2) programının amacı; alanında tecrübeli araştırmacıların araştırma projelerini Türkiye'nin önde gelen akademi veya sanayi kurum ve kuruluşlarında yürütmelerini desteklemek, ülkemizi tecrübeli araştırmacılar için cazibe merkezi haline getirmek, yurda dönüş yapmak isteyen nitelikli araştırmacılara destek sağlamak, Ar-Ge insan kaynağı gelişimine katkıda bulunmak, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını desteklemektir.  

Program kapsamında, doktora diplomasına veya başvurunun son günü itibariyle alanında en az 4 yıl tam zamanlı yurt dışı araştırma tecrübesine sahip tecrübeli araştırmacılara yaşam giderleri, dolaşım giderleri ve araştırma-eğitim giderleri desteği sağlanır. Aynı zamanda araştırmacıların hareketlilik koşullarını sağlamaları gerekmektedir.

Başvuru yapmak isteyenlerin halihazırda Türkiye'deki akademik veya akademik olmayan kurumlarda çalışmıyor olmaları gerekmektedir.  

Proje Bütçesi: Desteklenecek araştırmacılara aylık 5050 Avro yaşam giderleri ve 800 Avro araştırma, eğitim ve ağ kurma bütçesi verilecektir. 

Proje Süresi: En fazla 12 ay

Detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.