TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı Güncellemeleri

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" ve 1001 Programı kapsamında açılan “Deprem Araştırmaları” özel çağrısı için aşağıdaki güncellemeler açıklanmıştır:

· Yapılacak proje başvurularında, başvuru evraklarının yanı sıra “Veri Yönetim Planı”nın da Proje Başvuru Sistemi’ne yüklenmesi beklenmektedir. Söz konusu plan, TÜBİTAK tarafından yürütülen veya desteklenen tüm projeler kapsamında üretilen yayınlar ile araştırma verilerinin yönetimi, saklanması, arşivlenmesi, derlenmesi ve dijital olarak korunması çerçevesinde oluşturulan TÜBİTAK Açık Bilim Politikası ile uyumlu olarak hazırlanmalıdır. 

· Sunulacak projelerden Avrupa Birliği’nin oluşturduğu “Yeşil Mutabakat” stratejisi çerçevesinde, "Yeşil Mutabakata Uyum Kapsamındaki Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konuları" ile doğrudan ilişkili olanlara ek puan imkanı sağlanacaktır.

· 1001 Programı kapsamında sunulacak projeler için, Tarım ve gıda alanında güncel öncelikli alan konuları ile ilişkili Ar-Ge faaliyetlerine, ek puan imkanı uygulanacaktır. 

· Sunulacak tüm proje önerileri için başvuru sistemine isteğe bağlı video yüklenebilmesi imkânı tanınmıştır.

· “Deprem Araştırmaları Çağrısı” kapsamında, proje yürütücülerinin işbirliği halinde sunacakları araştırma projelerinin eşgüdümlü olarak yürütülmesini teşvik etmek amacıyla ek puan imkânı sağlanacaktır. Eşgüdümlü başvuru yapılması durumunda, "Eşgüdüm Planlama Formu"nun hazırlanması ve formun PBS üzerinden Ek Dosyalar bölümünde yer alan ilgili alana yüklenmesi gerekmektedir. Eşgüdüm yapılacak her proje için bu formun doldurulması beklenmektedir.

Güncellenen başvuru formlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

1001 Programı Son Başvuru Tarihi: 26/03/2021

Deprem Araştırmaları Çağrısı Son Başvuru Tarihi: 16/04/2021