TÜBİTAK Etkinlik Destekleri

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından araştırmacıların yurt içinde düzenleyecekleri (çevrimiçi dahil) etkinlikleri desteklemek için yayınlanan BİDEB-2223 ve 2237 programları 2021 yılı başvuru tarihleri açıklanmıştır.   

2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği

Program kapsamında yurt içinde en az 2’ncisi düzenlenen ve en az 100 katılımcılı kongre, konferans, kolokyum, sempozyum ve çalıştay türü hakemli etkinliklere destek verilir.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği

Program kapsamında yurt içinde en az 3’üncüsü düzenlenen ve en az 300 katılımcılı sahip kongre, konferans, kolokyum ve sempozyum türü hakemli etkinliklere destek verilir.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

2223-D İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği

Bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi, ortak araştırma projeleri yapılması ve sürdürülebilir ortaklıkların kurulması amacıyla Türkiye’nin çeşitli ülkelerle imzaladığı ikili işbirliği anlaşmaları çerçevesinde yurtiçinde düzenlenen etkinliklere destek verilmektedir.

2021 yılı 2.dönem ikili işbirliği anlaşmaları çerçevesinde kapsanan ülkeler: İsviçre, Güney Afrika, İspanya, İtalya, Birleşik Krallık, Güney Kore, ABD, Kolombiya, Rusya, İran, Çin, Japonya, Fransa, Almanya.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği

Program kapsamında yurt içinde düzenlenecek olan teorik/uygulamalı bilimsel eğitim etkinliklerinin (kurs ve seminer) düzenlenmesine destek verilmektedir.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız. 

2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı

Program kapsamında; ulusal ve uluslararası proje çağrılarına yönelik proje yazma süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirilmesi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ile katılımcıların aktif olarak katıldığı uygulamalı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin öğretilmesine yönelik, yurt içinde  düzenlenen etkinliklere destek verilmektedir.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

Programlara başvurmak için tıklayınız.