Üniversitemiz imzaladığı işbirliği protokolü ile “Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı” na dahil oldu

Savunma Sanayii sektörünün geliştirilmesi ve bu alanda nitelikli Ar-Ge elemanlarının yetiştirilmesi amacını taşıyan Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı(SAYP) kapsamında programa dahil olan şirketler ve üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi arasında işbirliği imzalandı.

Bu anlaşma kapsamında Aselsan, C-Tech, Havelsan ve Roketsan çalışanları üniversitemizin lisansüstü programlarına katılacak ve kayıtlı öğrenciler tarafından yürütülen tez çalışmaları Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM) belirlediği öncelikli alanlarda gerçekleştirilecek. Lisansüstü eğitim alacak olan öğrenciler, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilecek.

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) önderliğinde düzenlenen imza törenine  Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Aselsan Teknoloji ve Yenilikçilik Yönetimi Direktörü Zafer Dokuzoğlu, Havelsan Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, Roketsan Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sartuk Karasoy, CTECH Genel Müdürü Dr. Cüneyd Fırat’ın yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi ve akademisyen katıldı.