WeCoRD akronimli Erasmus + Projesi’nin “Giyilebilir ve İşbirlikçi Robotlar için Bileşenler” isimli ilk Kış Okulu gerçekleşti

Özyeğin Üniversitesi’nin konsorsiyum lideri, Ford Otomotiv San. AŞ, Katholieke Universiteit Leuven, Saint Petersburg National Research University of Information Technologies, Mechanics and Optics ve Universiteit Twente’nin ortak olarak yer aldığı ”Giyilebilir ve İşbirlikçi Robotlarla İlgili Teknolojilerin İlgili Lisansüstü Eğitim ve Sürekli Profesyonel Eğitim Programlarına Entegrasyonu (WeCoRD)”  isimli Erasmus + Projesi’nin “Giyilebilir ve İşbirlikçi Robotlar için Bileşenler” isimli ilk Kış Okulu 8-12 Şubat 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Dr. Barkan Uğurlu, Dr. Ebru Kılıç Bebek ve Deniz Yılmaz’ın koordinasyonunda 5 gün boyunca devam eden programda 6 tanesi misafir olmak üzere 10 farklı kurumdan konuşmacılar yer almıştır. Biyomedikal mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, makine mühendisliği, endüstriyel tasarım ve fizyoterapi gibi farklı alanlarda öğrenimlerine devam eden 48 tane lisansüstü eğitim gören öğrencinin katıldığı Kış Okulu’nda çok disiplinli yaklaşımlar geliştirilmesi için çeşitli grup çalışmaları yapılmıştır.