Ufuk Avrupa Programı - WIDERA ERA Talents Çağrısı

Katılımın Genişletilmesi ve Avrupa Araştırma Alanı’nın Güçlendirilmesi alanı kapsamında açılan ERA Talents çağrısının amacı, araştırma ve yenilik alanlarındaki kariyer sahiplerinin çeşitli sektörlerde istihdamının kolaylaştırılması ve farklı kariyer seçeneklerinin arasındaki geçişlerin iyileştirilebilmesidir. ERA Talents çağrısında özellikle Widening Ülkelerine odaklanan bir bakış açısı ile, araştırmacıların (doktora öğrencileri hariç), yenilikçilerin, ve Ar-Ge faaliyetlerini destekleyen idari ve teknik personelin sektörler arası hareketliliği desteklenecektir.

 

Başvuru Koşulları:

  • En az üç AB üye ya da Asosiye Ülke başvuru yapmalıdır. Bu 3 ülkeden de en az 2’si Widening Ülkesi olmalıdır.
  • Çağrıya sadece Widening Ülkeleri koordinatör olarak başvuru yapabilir.
  • Katılımcı kuruluşlar hem akademik hem de akademik olmayan kuruluşları içermelidir.
  • Çağrı kapsamında gerçekleştirilecek olan geçici görevlendirmeler farklı sektörler arasında gerçekleşmeli ve Widening ülke yararına olması gerekmektedir.
  • Geçici görevlendirmeler aynı personel için 3 ile 24 ay arasında olabilmektedir.

 

Widening Ülkeri: Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Çekya, Estonya, Yunanistan, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Ar-Ge performansı açısından eşdeğer özelliklere sahip tüm Asosiye Ülkeler (Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Türkiye, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Fas, Tunus, Ukrayna, Faroe Adaları) ve çalışma programında tanımlı En Dış Bölgeler

 

Proje Süresi: En fazla 4 yıl

 

Proje Bütçesi: 1 - 3 Milyon Avro

 

Son Başvuru Tarihi: 15 Kasım 2022

 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.