BİDEB 2223-Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı ve BİDEB 2224-Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı, 2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı, 2223-D İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği Programı, 2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı ve 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 2022 yılı 3. dönem çağrıları başvuruya açıldı.

 

2223-B - Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği

Program kapsamında; farklı kurumlarda görev yapan bilim insanlarıyla tanışmak, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak ve multidisipliner ile interdisipliner çalışmalar için zemin hazırlamak amacıyla  yurt içinde yüzyüze veya çevrimiçi olarak düzenlenecek  bilimsel etkinliklere (kongre, konferans, kolokyum, sempozyum, çalıştay) destek verilmektedir.

 

Destek Miktarı: 60.000 TL

 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

2223-C - Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği

Program kapsamında; farklı kurumlarda görev yapan bilim insanlarıyla tanışmak, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak ve multidisipliner ile interdisipliner çalışmalar için zemin hazırlamak amacıyla Türkiye’de yapılacak  yüzyüze veya çevrimiçi kurum içi etkinlikler, kişisel etkinlikler, eğitim etkinlikleri ve çalıştay türü etkinlikler haricindeki uluslararası ve uluslararası katılımlı ulusal etkinliklere (kongre, konferans, kolokyum, sempozyum, çalıştay gibi toplantılara destek verilmektedir.

 

Destek Miktarı: 200.000 TL

 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

2223-D - İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği

Bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi, ortak araştırma projeleri ve Türkiye'nin çeşitli ülkelerle imzaladığı ikili işbirliği anlaşmaları çerçevesinde sürdürülebilir ortaklıklar kurulması amacıyla ulusal alanda organize edilen çalıştaylar, seminerler, paneller, kolokyum türleri (online yapılacak forumlar dahil) desteklenecektir.

 

Destek Miktarı: 100.000 TL

 

İşbirliği Yapılan Ülkeler:  Hindistan, Bangladeş, Pakistan, İtalya, Çekya, Çin, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Kore, Japonya, ABD

 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı

Programın amacı temel ve uygulamalı araştırma ile deneysel geliştirme alanlarında yurt dışında düzenlenen bilimsel etkinliklere katılım için destek sağlamaktır. 

 

Destek Kapsamı ve Miktarı: 

·       Araştırmacılara yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için destek sağlanmaktadır.

·       Program kapsamında destek üst limiti gidilecek ülkelere göre değişmektedir.

 

Program hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 

2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı

Programın amacı Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında yurt içinde düzenlenen bilimsel etkinliklere katılım için destek sağlamaktır.

 

Destek Kapsamı ve Miktarı: 

·       Yol, konaklama ve katılım ücreti toplam destek üst limiti 2.000 TL’dir.

 

Program hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 

Programlar için Son Başvuru Tarihi: 29 Temmuz 2022

 

Başvuru için tıklayınız.