Chist-Era 2023 Yılı Çağrısı

CHIST-ERA IV ERA-NET (European Coordinated Research on Long Term Challenges in Information and Communication Sciences & Technologies ERA-Net) projesi Ufuk 2020 Programı Bilimsel Mükemmeliyet alanında Yeni ve Gelişen Teknolojiler (FET-Future and Emerging Technologies) programında desteklenmiş olan bir ERA-NET Cofund projesidir. Projenin temel amacı, uluslararası işbirlikleri yoluyla Yeni ve Gelişen Teknolojiler alanında çığır açacak ileri araştırma projelerinin desteklenmesidir. 

Konular:

  • Çok Boyutlu Coğrafi Bilgi Sistemleri 
  • Dijital Dönüşüm Ekosistemleri için Akıllı Sözleşmeler 

2023 Yılı Çağrısı için her bir proje konsorsiyumunun, 3 ülke kuralı gereği çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden en az üç bağımsız kuruluş ile oluşturulması gerekmektedir. Çağrıya katılan ülkelerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

Başvurular tek aşamalıdır. Proje yürütücülerinin akademi/araştırma enstitüleri, kamu veya özel sektör kuruluşlarında çalışmaları gerekmektedir.

 

Proje Süresi: 36 aya kadar

Proje Bütçesi: 190.000 Avro (PTİ ve Kurum Hissesi hariç)

Son Başvuru Tarihi: 10 Nisan 2024

Çağrıya başvuracak araştırmacıların, Ulusal İrtibat Noktası Dr. Özlem GEZİCİ KOÇ (ozlem.gezicikoc@tubitak.gov.tr) ile başvuruları öncesi irtibata geçmesi önerilmektedir. Ayrıca çağrı takvimi ve prosedürler gibi konularda yapılacak güncellemelerden haber almak için https://www.chistera.eu/call-2023-newsletter adresine kayıt olabilirsiniz.

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.