SSB - Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor 3. Dönem Yarışması Başvuruları Başladı!

Değerli Öğretim Üyelerimiz,

 

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından 2018 yılında yapay zekâ başta olmak üzere yenilikçi yazılım teknolojilerinde savunma sanayiinin ihtiyaç duyduğu kritik alanlarda kabiliyet haritasının genişletilmesi amacıyla Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y³) Programı başlatılmıştır. Program kapsamında yetkinliğini belgelemek isteyen araştırmacı, akademisyen ve firmalara fırsat verilerek yüksek performans gösteren katılımcılarla SSB bünyesinde gerçekleştirilen projelerde ortak çalışmalar yürütebilmesi hedeflenmektedir.

 

Bu yıl 3.sü düzenlenecek  Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y³) 3. Dönem yarışmaları kapsamında;

 

  • Simülasyon ortamında kara ve hava araçları için geliştirilen pekiştirmeli öğrenme algoritmalarının yarışacağı “Pekiştirmeli Öğrenme Tabanlı Sürü Stratejisi Geliştirme Yarışması”
  • Sentetik veri üretme algoritmaları yarışacağı “Üretici Çekişmeli Ağlar (GAN) ile Sentetik Veri Üretme Yarışması”
  • Geniş alan gözetleme kamera görüntülerinden hareketli hedeflerin takibi için güzergâh birleştirme algoritmalarının yarışacağı “Hareketli Hedef Takibi için Güzergâh Birleştirme Yarışması”

 

için başvurular alınmaya başlanmıştır. Yarışmalara bireysel, tüzel kişi veya grup olarak başvuru adresi üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

 

Son Başvuru Tarihi: 31 Temmuz 2022